ІХ Науково-методична конференція «Сучасні тенденції навчання хімії»

У Львівському національному університеті імені Івана Франка за ініціативи кафедри неорганічної хімії та підтримки Департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації, Міністерства освіти і науки України 7-8 квітня 2023 року відбулась ІХ Науково-методична конференція «Сучасні тенденції навчання хімії», метою якої було обговорення актуальні питання хімічної освіти. Учасницею та автором тез стала хімкиня м. Трускавця НВК «СЗШ2-гімназія» Наталія Паращак.
До участі у конференції зголосилися понад 170 освітян з шістдесяти закладів шкільної, позашкільної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти зі Львова та області, Києва, Вінниці, Дніпра, Івано-Франківська, Нововолинська, Одеси, Полтави, Ужгорода, Харкова, Чернівців.
 
Учасників конференції привітали: генеральний директор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько, генеральний директор Директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України Ігор Таранов, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти та інновацій Департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ірина Сислюк. Вони відзначили потребу держави у фахівцях-хіміках і вчителях хімії та висловили сподівання, що запропоновані до обговорення і дискусії питання, дозволять віднайти шляхи вирішення основних питань хімічної освіти і дадуть імпульс до нових наукових звершень.