Засідання професійної спільноти вчителів мовно-літературної галузі

Засідання професійної спільноти вчителів мовно-літературної галузі  Трускавецької МГ відбулося 10 січня в форматі семінару-практикуму. Модератором цієї зустрічі була консультант ЦПРПП  Жанна Гаврилик.

Педагоги ознайомилися із сайтом «Натхненник», який розробила Анна-Марія Богосвятська – тренерка з розвитку ключових умінь XXІ століття, завідувачка кафедри гуманітарної освіти ЛОІППО, авторка посібників і онлайн-курсів для педагогів. Сайт створений спеціально для Вчителя: як слухати своє серце, куди воно вас веде. Окрім цього, рубрики «365 днів для натхнення», «Веселкові ідеї уроків», «Творчі щоденники», «Тексти нової природи» допоможуть орієнтуватися в цьому просторі ідей.

Зустріч була продуктивною та корисною.  Вчителі мали можливість відпрацювати певні практичні  навички щодо функціоналу онлайн-дошки Jamboard. Це безкоштовний інтерактивний сервіс від Google, який допомагає без проблем передати власні ідеї, працювати да допрацьовувати цікаві креативні рішення спільними зусиллями.  Дошка  Jamboard  містить повний набір функцій для малювання, а також можливості для управління різними пензлями, розпізнавання рукописного введення, а також є віртуальна лазерна указка. Сервіс має необмежені можливості для роботи з таблицями, діаграмами. Редагувати та змінювати їх можна в реальному часі. Такі інноваційні інструменти спрощують подачу навчального матеріалу. На дошці зручно малювати схеми, розміщувати  наочні матеріали, а також це чудова річ для інтерактивної роботи в класі.

Використання інструментів онлайн-дошки дозволяє сформувати предметні компетентності з використанням маркерів, стікерів.