Освітній перформанс до 209-річниця з Дня народження Тараса Шевченка

7 березня 2023 року відбувся Освітній перформанс (до 209-річниці від дня народження Тараса Шевченка), який провів Центр професійного розвитку педагогічних працівників Трускавецької міської ради для освітніх закладів ТГ.

Зі вступним словом до присутніх звернулася консультант ЦПРПП Гаврилик Жанна Ігорівна, яка запропонувала  провести зустріч у форматі  перформансу, відійти від старих стереотипів, подивитися новим поглядом на Кобзаря – через  арт – мистецтво, музику, поезію, адже кожен з нас сам вирішує, яку роль відіграє духовний пророк в його житті, знаходить близькі за  «звучанням» рядки поезій, світоглядні думки, сторінки біографії.

Педагоги  Доброгостівського ЗЗСО представили учасникам зустрічі музичний вернісаж «У світі пісень» ( на слова Т.Г. Шевченка). Кожен учасник вклав частинку душі у виконання творів.

Цікавим та креативним був виступ вчителя української мови та літератури СЗШ №3 Хованець Ірини Миронівни. Педагоги мали можливість ознайомитися

з життєвим шляхом класика в схемах. Чому саме інфографіка? Це ідеальний інструмент, щоб викласти ключові дати, події, згадати постатей і твори, зафіксувати історичні повороти, словом, відтворити життя класика у зрозумілих схемах. Це  візуалізація матеріалу як можливість зібрати необхідну інформацію в одній картинці. Інструментом для створення інфографіки може слугувати ресурс Pictochart.com.

Заслуговують на увагу інтерактивний веб-проєкт «Шевченко-online», Пилат Л.М, вчитель української мови та літератури НВК «СЗШ №2-гімназія»; буктрейлер «Читайте Т.Шевченка»,  Лешко Л.В., Огірчак Н.М., вчителі СЗШ №1; поетичний  та фотоколаж «Сторінками Кобзаря», Уличненський ЗЗСО; флешмоб «Кобзар у кожній родині», Орівський ЗЗСО; віртуальна мистецька подорож «Шляхами Тараса Шевченка», Модрицький ЗЗСО.

Гривняк Л.М. презентувала фото та відео  роботи вихованців (ВПО) гуртка  «Паперопластика» Будинку учнівської творчості в контексті участі у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі сценічних паперових костюмів «Стильний папір. Квіти України». Особливої уваги заслуговували українські віночки, а також квіти , які  є символами  України та були виконані в різних техніках паперопластики.

Реалізований формат – це крута імпреза: мистецьке бачення і поетичне читання одночасно творів Тараса Шевченка, завжди можливість побачити результат своєї праці та отримати схвальний відгук від аудиторії.