“Дитяча креативність крізь призму Базового компоненту дошкільної освіти”

“Дитяча креативність крізь призму Базового компоненту дошкільної освіти”

Під такою назвою пройшов семінар-практикум для працівників дошкільної освіти Трускавецької ТГ на базі Доброгостівського ЗДО “Півник”.

Неординарний творчий підхід для виявлення креативних здібностей у дітей дошкільного віку та створення відповідних умов для їх розвитку-одне з пріоритетних завдань роботи педагогічних працівників дошкільної галузі і є запорукою успіху у формуванні творчої, спрямованої особистості дошкільника, формуванні елементів самоорганізації кожної дитини та формуванні навичок інтелектуального саморозвитку дітей.

У ході семінару було акцентовано увагу на різниці між термінами “креативність” і “творчість”, окреслено психолого-педагогічні особливості розвитку особистості дитини і доведено, що дошкільний вік є найкращим віковим періодом для формування і розвитку креативності у дошкільнят.

Важливою передумовою розвитку креативності у дошкільників є розвиток та підвищення рівня креативності у педагогічних працівників.

Вдячні за активну участь у проведенні семінару директору ЦПРПП Інні Форемній, головному спеціалісту відділу освіти Іванні Стасишин, чисельній команді відділення педагогіки та дошкільної освіти ДДПУ ім.І.Франка, колегам з дошкільних закладів Трускавецької ТГ.

“Усе в наших руках!”-заключний акорд семінару.

Якщо ми бажаємо успіху нашим дітям, допомагаймо їм досліджувати і розвивати свою креативність з раннього дитинства.