ВІД ДОШКІЛЛЯ ДО НУШ – ОДИН КРОК!

В УЛИЧНЕНСЬКОМУ ЗДО «ДИВО» ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ НАСТУПНОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВНОСТІ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ.

На семінарі висвітлено основні аспекти реалізації наступності в закладах дошкільної освіти та загальної середньої освіти, відображення принципу наступності у Державних стандартах дошкільної та початкової освіти, проаналізовано результативність різних форм взаємодії педагогічних колективів, визначення стану готовності дошкільників до навчання в умовах Нової української школи. Педагоги за допомогою практичних вправ продемонстрували такі спільні для дошкілля та НУШ діяльнісні методи як ранкові зустрічі, робота з LEGO-цеглинками в напрямку розвитку мовлення, логіко-математичного розвитку та впровадження варіативного складника БКДО (вивчення іноземної мови та розвитку хореографічних навичок). Окрасою і прикладом наступності став виступ випускників ЗДО 2022 року та учнів 1 класу Уличненського ЗЗСО танцювального колективу “Квіти України”(керівник О. Ткачишин). Мотивація до співпраці, будування взаємин між педагогічними колективами та формування містка наступності між ЗДО та ЗЗСО – головні результати сьогоднішнього семінару.

МОЛОДА КОМАНДА ПЕДАГОГІВ ПІД КЕРІВНИЦТВОМ НАТАЛІЇ ІВАНІВНИ БРАТКОВСЬКОІ ВДАЛО ЗРЕАЛІЗУВАЛА ПОСТАВЛЕНУ МЕТУ ТА ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ З ПЕДАГОГАМИ ТРУСКАВЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ.