Зустріч з творчою групою вчителів природничої галузі Трускавецької ТГ

     17.05  відбулася зустріч з творчою групою вчителів природничої галузі Трускавецької ТГ, які навчають в 5-х класах. Модератор зустрічі Гаврилик Жанна Ігорівна, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників наголосила в своєму виступі на тому, що процес формувального оцінювання має свій дизайн.  На першому місці – мета. Ми маємо розуміти, навіщо використовуємо формувальне оцінювання, що воно дасть і чим відрізняється від традиційного процесу навчання. Вчителі мають навчитися визначати особисті потреби учнів за допомогою мозгових штурмів, таблиць, цифрових інструментів Kahoot, Classtime чи звичайної форми Google-форми. Це допоможе зрозуміти,  на якому рівні перебувають зараз учні в опануванні теми чи  у формуванні наскрізних вмінь.

     В обговоренні взяли участь Тетяна Сирватка, вчитель  природознавства Уличненського ЗЗСО,  Ярослава Галько,  вчитель природознавства Орівського ЗЗСО, Мар’яна Жагаляк, вчитель природознавства Доброгостівського ЗЗСО,  Галина Ключник, вчитель природознавства НВК «СЗШ №2-гімназія».

      Присутні мали можливість ознайомитися з новими методами, прийомами, інструментами формувального оцінювання, зокрема, візуальними, креативними, письмовими та усними техніками, щоденником спостережень.

      Такі дієві та цікаві інструменти допомагають якісно покращити результати роботи вчителя та учня.